Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chorvátsko – ostrov Rab – Kalifront

Diskusná téma K článku: Chorvátsko – ostrov Rab – Kalifront

Počas chorvátskej dovolenky si tradične plánujeme aspoň na deň požičať bicykle a na dvoch kolesách trochu spoznať okolie. Tento rok sme na ostrove Rab. Ostrov sa nachádza v Kvarnerskom zálive, prístup je možný len trajektom. Je tu veľmi pekné historické centrum, s príjemnou stredomorskou atmosférou. Príroda je na Chorvátsko netradične zelená, hovorí sa, že po ostrove Mljet je Rab najzelenší ostrov na Jadrane. A naozaj, okolo pláží sú borovicové a dubové lesy, všetko sa zelenie. Kombináciu pekného historického centra, kamenistých aj piesočnatých priezračne čistých pláží a zelených lesov dopĺňa ešte pohľad na blízke pohorie s najvyšším vrchom Kamenjak (400 m).

Bežkár

Ráb je naozaj krásny ostrov plný zelene a vrele ho odporúčam. Nie je však vhodný pre cestné a trekingové bicykle. Na rozdiel od Krku sú miestne cesty úzke a pomerne frekventované. Je tu síce veľa cyklociest, ale sú často dosť skalnaté - horským bikerom sa možno budú páčiť. Výnimkou je poloostrov Kalifront cez ktorý vedie kvalitná asfaltka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma