Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chopok, Čertovica a Svidovské sedlo z LM

Daulagiri

Trvalo mi trochu dlhšie kým som sa dostal k tomuto článku, ale oplatilo sa. Z čítania má človek pocit že šlo o taký pohodový výjazd, ale asi ako pre koho.
Super trasa, bola by škoda ísť späť rovnakou cestou. Takto si aspoň navštívil aj nové lokality ako píšeš (Čertovica) čo je lepšie.
Síce nebicyklujem, ale pekne sa vžívam pri čítaní do deja a to mám rád. Len takto ďalej.

Vladvlad

Vďaka za milé príspevky. Som rád za absolvovanie tejto trasy a aj toho, že som sa s ňou mohol takto podeliť. Ani neviem ako ma napadla. Asi tak, že som z Chopku nechcel ísť rovnakou cestou dole.
Rovnako ako v článku, opäť zdôrazňujem, že ísť pešo s bicyklom dole tým južným svahom, smer Kosodrevina, nie je len tak, riziko šmyknutia, udretia je značné.
Chopok nie je veľkou métou z turistického hľadiska. Ale z cyklopohľadu, v podmienkach Slovenska, má právom svoje popredné, ak nie prvé miesto. Už len tým, že je najvyšším miestom dostupným bicyklom. Odmenou za výšlap naň je príjemný výhľad. Čiže určite do nadchádzajúcej sezóny odporúčam. Aj keď sa to môže zdať náročné, samotný výšľap je náročný len v pár úsekoch (čiže vo všetkých zákrutách), v nich treba zabrať. Samozrejme neísť tam ráno o pol štvrtej a potom smer Horehronie. Ináč je to fajn :)

Dzordzo

Vlado, dalsi skvelý článok, to bola asi čerešnička na torte, vážne som nevedel,ze na Chopok sa dá ísť bicyklom, len ja to určite nikdy neabsolvujem :-)K tým predpisom čo sa môže a čo nie len toľko, že čoskoro možno zakážu peším turistom a cyklistom v nár. parku aj prdnúť aby sme náhodou nezamorili ovzdušie a okolo sa budú preháňať autá, motorky, štvorkolky a iné. Ale veď čo môžme čakať v "právnom a demokratickom" štáte.
Teším sa na ďalšie trasy.

Majko2000

Pekné čítanie, už sa neviem dočkať keď bude jar a šliapnem do pedálov.
K tomu oleju: Minule som schádzal po lesnej ceste z Magurského sedla a tam sa tiahla asi 200 m olejová škvrna. Asi si niekto na bicykli odtrhol olejovú vaňu o ostrý kameň :-)

Starec

Vlado, prepáč, asi som prehliadol. Vďaka. Tak som mal zlé info o tej Lukovej.

Peter: aj to mazanie treba s mierou ;-)

Peter Miler

Paráda Vlado, ako vždy! A s tým tvojim tvrdením, že kam môže auto, môže aj bicykel sa plne stotožňujem a rovnako aj konám. Len si neustále musíme dávať pozor na to, aby nám z pastorkov netieklo toľko oleja, lebo cyklista tie lesné cesty dokáže neskutočne zasviniť. Všade na lesných cestách a drevoskladoch sú po nás olejové mapy... :-))

Zdenči

Ja že si bicykel nechal pri Kamienke a ty si sa s ním až na samotný vrchol vytrepal :-))) Dobrý výkon

Stefan.n

Krásny a pútavo podaný už tretí článok z dobývania NT vrcholov.Obdivujem tvoje výkony a krásne fotografie.Sú pre mňa inšpirujúce,lenže vzhľadom k môjmu veku už sotva reálne.Mojím vrcholom je ,či skôr bola Kráľova hoľa,teraz mám dosť dostať sa do sedla Priehyby,tam bycikel odložiť a vystúpiť na V.Vápenicu

Vladvlad

Vďaka, som rád, že článok zaujal a inšpiroval. Síce na absolvovanie tejto trasy si treba pár mesiacov počkať, ale určite za to stojí :)

Milan: k asfaltke, je to v článku uvedené: "Asfaltka sa zatáča, stúpa okolo hotelov Junior, Družba a FIS, až sa pri Koliesku končí." čiže v mape tu mapy.hiking.sk/?x=19.58602…

Starec

Palec hore! Pekný výkon. Po P.Millerovi a K.Mizlovi sú tvoje články (jazdy) pre mňa najinšpiratívnejšie. Chcem sa spýtať, pokiaľ presne vedie asfaltka v Jasnej? Na nete som niekde zazrel, že až po Lukovú (je to pravda?). Vybudovali ju pri výstavbe lanovky, nečo podobné ako vo VT k medzistanici Štart. Ja preferujem "cesťák", preto ma to zaujíma, ale fandím aj MTB. Teším sa na ďalšie články.

PaliT

Uf, uf, bolia ma nohy už len z čítania...
Ak bola zmienka z úst vedenia redakcie, že uvažujú o obtiažnosti 6, myslená vážne, tak teraz je ten správny okamih :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma