Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zo severu na juh Malých Karpát

Diskusná téma K článku: Zo severu na juh Malých Karpát

Malé Karpaty sú moje domáce a najnavštevovanejšie pohorie. Neoplývajú vysokou nadmorskou výškou, ale ich rozmanitosť a nenáročnosť ma vždy potešia. Z cyklistického hľadiska sú vhodné na všetky druhy bicyklovania. Dnešný výjazd bude kompletným prejazdom pohorím. Začiatok v obci Bzince pod Javorinou, čiže v najsevernejšom bode pohoria a koniec v bratislavskej mestskej časti Devín, v najjužnejšom bode Malých Karpát.

Vladvlad

Vďaka Kroska.
Bral som to ako povinnosť. Po článkoch zo vzdialenejších lokalít, kde som bol väčšinou prvý krát, opísať to čo poznám najlepšie, Malé Karpaty. A hneď od začiatku po koniec :)

Píšem to aj v závere, možností kadiaľ sa tu dá v kľude bicyklovať je množstvo, netreba sa báť zablúdenia. Z máp sú lesné cesty dobre rozoznateľné čiže netreba sa obmedzovať len na značené úseky. Nanešťastie v poslednom čase zisťujem, že mnohé lesné cesty, ktoré som považoval za kvalitné a zjazdné aj po dažďoch a topení snehu, sú poznačené ťažbou a ťahaním dreva, čiže zničené.

Snáď sa mi podarí ešte nejaký MK článok napísať, priblížiť iné zaujímavé úseky.

Kroska

Ďakujem za super článok. A nie, nie je príliš podrobný,
pretože presne toto potrebujeme my, čo sa chceme
po tvojich stopách vydať.

Vladvlad

Som rád, že článok zaujal a rovnako, že možno trochu priblížil možnosti kadiaľ sa v MK bicyklovať.
Oproti predchádzajúcim popisom mojich trás, tento článok bolo ťažšie napísať, keďže sa jedná o mne podrobne známe miesta, takže je možné, že niekde je popis až príliš podrobný.
V lokalitách, ktoré som navštívil prvý krát si predsa len pri prvej jazde nemôžem zapamätať každú odbočku, povrch cesty alebo stúpanie. V MK je to pre mňa ale iné.

daron: príjemnú jazdu prajem.
Braňo: vďaka.

Daron

paráda, asi pred týždňom som si začal hľadať informácie, lebo chcem prejsť z Ba (od Figara) na kopanicu v Lubinej na horskom bicykli cez Malé Karpaty. Nenašiel som nič kompletné, len čiastkové informácie o jednotlivých úsekoch a potom zrazu toto:) asi to bude znamenie, že sa mám pripraviť na túru. vďaka za super informácie ;)

Pipin

Tak som si to v mysli prešiel podla článku. Kraj mne veľmi blízky. Pekný článok i fotky Vlado.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum