Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Králiky – Čerín – Povrazník – St. Majer

Diskusná téma K článku: Králiky – Čerín – Povrazník – St. Majer

Po dvoch mesiacoch som opäť v rekreačnom stredisku nad Králikmi vysoko v Kremnických vrchoch. Včera som tradične naťažko naložený dofrčal z Popradu v rámci 135-kilometrovej etapy. Nemám z nej žiadny fotomateriál, tak z nej nebude ani reportáž. Bol to veľmi zrýchlený presun a stál som len minimálne. Dnes je nedeľa a o 15-tej popoludní vyrážam do okolia Poľany, no tentoraz do miest, kam som sa dlho chystal a kde som ešte nikdy nebol.

Peter Miler

Lukáš vďaka kamarát, je to výnimočný kraj a ako píše Tomáš, až nabudúce :-))
Lia vďaka, robím len to, čo pomáha dobrej veci a preto píšem aj tieto články, ktoré poukazujú na to, v akej krásnej prírode žijeme ,nech to všetci vidia aby si jej dary skutočne od srdca vážili:-))

FunTTomas

Lukáš: rozuzlenie so zdochlinou bude v pokračovaní článku.

Lia

Prečítala som to jedným dychom až dokonca, tak ako všetky tvoje články. A vďaka za reláciu o Kvetnici a o chlebe. Ráno som si ju vypočula. Robíš ušľachtilé veci pre ľudí. Držím ti palce, ako aj celému rádiu.

Dzakomoo

Peter fasa reportáž si spravil, z fotiek pozerám, že je to naozaj krásny kraj. najmä fotky z toho Kováčovo majera sa mi veľmi páčia. a s tou zdochlinou to ako dopadlo? či to až v ďalšom článku sa dozvieme?

Peter Miler

Vďaka za info! Ja som si myslel, že tá cesta ide iba k chatám. Vedieť to, tak by som hore chytil zlatú hodinku na sedle, ale aj tak som šťastný :-))

Peter Miler

Tomáš vďaka za info - tak v lete si tam hádam na batožine vyveziem nejakú babu z BB :-))

FunTTomas

Peter: Chivas ranč nad H. Mičinou už dlhšie nefunguje a areál bol voľne prístupný aj po ukončení činnosti, tak by sa tam malo dať niekde ľahnúť.

Peter Miler

Jantaara, tiež máš parádne zážitky! S tým macom by som s tebou ale nemenil :-)) Tie nešťastné travertíny už konečne hádam tohto roku obzriem, veď si ma na ne upozorňovala už dávno... Ten kopec z Podryby až na sedlo, to tiahle stúpanie som si totižto veľmi oľúbil. A ten výhľad na Poľanu... Nevieš náhodou ako je to s Markouvou? Bol tam ranč. Je to zrušené? Príp stále osídlené? Dá sa tam niekde prespať pod širákom?
Zilla vďaka, žiješ v krásnom kraji a tie nepríjemnosti asi boli daňou za tú krásu...

Jantaara

Skvelý článok, skvelé fotky. Ešte lepšie sa to číta, keď ten kraj dobre poznám.
A už som zase aj pozabúdala, na čo všetko som chcela reagovať :-) Nuž:
1) Do tretice všetko dobré, nabudúce si minerálku natankuj priamo pri mičinských travertínoch, aj tam je prameň. A už ich konečne obzri :-) Ideál je za slnka, vtedy voda oranžovo iskrí a treba mať čas započúvať sa do bublotania z hlbín.
2) Strmákom pod Jaseňovým vrchom som ja na bicykli schádzala. Ale veru, keďže som tvor dosť opatrný, tak som aj zosadla a šla po vlastných v obavách o svoju fasádu. :-)
3) Nedávno som sa vracala z Ľubietovskej Bukoviny hrebeňom Jaseňového vrchu a zišla som z neho pri západe slnka,takže som si užila pohľady aj za teba. :-) Tá polorozpadnutá kolibka je úžasná a asi nikde inde som nevidela toľko kolíb po lúkach ako tu. Dám dáku fotku do galérie.
4) Hneď nad Strelníkmi pri zelenej značke sú lúky upravené do množstva terás, vyzerá to perfektne. Len škoda, že už bolo príliš veľké šero, keď sme tam ukončili Bukovinský okruh, takže fotky nič moc.
5) Peklo... Hmm, tam som sa skoro zrazila s medveďom. Vybrala som sa tam kvôli názvu a šla som na bicykli. Hneď na začiatku doliny nad Brusnom sa ma ujo škeriac sa pýtal, či poznám pesničku Medveďku, daj labku. Nuž a ako si šlapem hore lesnou cestou, naľavo nad cestou rúbanisko a zrazu asi 3 metre vedľa mňa v malinčí niečo zrúklo, sfučalo a ušlo. Kútikom oka som zahliadla hnedý chlpatý zadok. Niektorí sa mi síce smiali, či to nebol zarastený horár, ale dovolím si tvrdiť, že nie. Že maco. Nasmerovali sme si to v tom istom čase do toho istého bodu. Ani som sa nestihla poriadne zľaknúť, len som bohove pridala a až povyše sa spamätávala :-))

A toť asi vsjo. Už som dlho takto dlho sem nepísala.

Zilla

defekt je úžasná vec. Minule som chytil za desať minút dva. tiež som opravoval hodinu.:-) pekný článok a foto z môjho rodného kraja .

Zdenči

Ešte dobre, že s tebou chodíme len na pešo :-) Na topánkach defekt nechytíme...ale spomenul som si na kamoša, keď ešte boli bežkárske topánky iba s tými dierkami vpredu. Podrážka mu ostala na bežke, domov ďaleko, náhradné topánky neboli, našťastie na batohu sme mali voľné putká, ktorými sme mu zviazali podrážku s topánkou

Peter Miler

Vďaka všetkým za pochvaly, rád na to spomínam (okrem toho problému samozrejme) :-))

Bazin

aj ja sa pripojim, standardne kvalitny clanok a aj fotografie.Vdaka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma