Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh okolo Kőkapu

Diskusná téma K článku: Okruh okolo Kőkapu

Dni okolo letného slnovratu ponúkajú veľa možností aj pre popracovné cyklotúlačky. Klasický pohľad do mapy cez obedňajšiu prestávku mi dáva niekoľko tipov, no dnes to bude trocha "exotiky" za hranicou (všedných dní). Vyberieme sa do maďarského pohraničia na okruh v blízkosti rekreačnej oblasti mestečka Pálháza v Slanských vrchoch.

FunTTomas

KarolM: vďaka za doplnenie. Neskutočne komplikované. Opravil som to v texte a hlavne v tabuľke faktov, aby sa v tom dalo zorientovať.

KarolM

Palháza leží v Zempléni hegység, nie v Szalánci-hegység ako je uvedené v článku (Szalánci-hegység je len maďarský výraz pre slovenské Slanské vrchy). Trochu som sa názvosloviu a vymedzeniu Zemplínsko-slanských vrchov venoval : ), niečo je uvedené aj v úvode tejto reportáže:
treking.cz/…/tokaj-tour.htm
Inak maďarské Zemplínske vrchy sú ozaj pretkané hustou sieťou lesných ciest,a preto tam nie je problém trochu poblúdiť : ) Cyklisticky však ide o vďačnú lokalitu.

Robbie

Návštěva Zempléni-hegység skutečně stojí za to. I před hlavní sezónou, když ještě nejezdí zdejší vláček. Hory jsou v tomto období bez turistů, restaurace u lesního zámečku je přesto otevřená a příležitostí pro kochání se krásnou krajinou je mnoho...

Axel

Od auta po auto nejake 4 hodiny, ale ja jazdim mimoriadne rekreacne... ;-)
Nebyt zachadzok a motania, tak v normalnym turistickym tempom za polovicu casu.

Sona

Ta zeleznicka vyzera super. A tie muflony museli byt zazitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma