Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Detská cykloprilba Alpina Gamma Flash

Diskusná téma K článku: Detská cykloprilba Alpina Gamma Flash

V časoch minulého storočia, keď sme učili bicyklovať aj naše deti, sme pomaly ani nevedeli, na čo prilby sú. Ale dnes, keď sa akýkoľvek pohyb veľmi zrýchľuje a už malého človiečika na odrážadle ledva dobehnete, by sa mali stať samozrejmosťou. Hovorí o tom aj zákon o cestnej premávke: Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci.

Peter61

K tým cost/ eff. a blikačkám:
pred hodinou cyklistka z našej domácnosti odišla do roboty a novou 40 lm červenou blikačkou. Stála 13 €, tiež USB ako dekathlonácka.
Blikalo to ako divé.
Táto z Decathlonu dáva 5 červ./15 lm biela za 11 €.
Je fajn, používam to cca od r.2015 v stane, na chate, záloha na zostupy po chodníku a pod., ale na bicykel je kopa lepších hračiek.

Lubo

Na tej Picchu mi skor chyba na zatylku uchytka na blikacku. Kubko ma uz velku hlavu, tak ma mensiu velkost dospelackej Decathlon Rockrider 500. Blikacku mu tam davam na kazdu jazdu. Plus rovnaka blikacka na rajdy. Helmovu zapnem na cerveno a tu na rajdoch na bielo.

Je to prakticke nielen na cestach/uliciach ale aj v lese, lebo mam lepsi prehlad, kde mam dieta.

Marcela_sem

diky za tipy, tiez si z toho nieco vezmem, ani som vlastne nevedela, ze vsetky musia u nas mat taku uroven

Peter61

My sme dávali prilbu aj keď malá bola v cyklosedačke.
Jediný úraz hlavy bol čelo rozbité o lavičku. Jazvu už po tych dvadsiatich rokoch nevidno....
????

Andrea633

Dakujem za super tipy, ja pozera na cyklospeciality, tam sme kupovali aj odrazadlo, a prilby tam maju teda tiez, takze to budeme musiet doobjednat este:)

Lubo

Helma musi dietatu dobre sediet. Dieta neriesi, ako ju ma nasadenu, cize musi sama od seba dobre sediet. Nepadat do oci ani dozadu. Musi mat dostatok priestoru na rast, no nie zas absurdne.

Co sa tyka bezpecnosti, musi byt certifikovana pre jazdu dietata na bicykli. Je na to norma a kazda helma, ktora moze byt v normalnom obchode, ju splna.

Pokial dieta aj lezie, existuje od Petzl helma, ktora ma certifikat aj na lezenie aj na bike. Myslim, ze sa vola Picchu.

Andrea633

Ok, moc dakujem za nazory vsetkym. A treba nejaku speci? ci fakt staci len to, ze ma ochranu hlavy? :)

Marcela_sem

Ja by som asi kúpila, tiež to riešime teraz, podľa mňa je lepšia akakolvek prilba, než žiadna. hocičo sa môže stať

Peter61

oplatí sa, stačí sa opátať na traumačke.
kedysi skoro na konci XX.storočia jedna nádejná budúca cyklistka naboso nevybrala zákrutu na parketách a napárala hlavou do radiátora.
Po návrate z traumačky nosila cykloprilbu aj doma. Ak sa dobre pamätám, rodičia už odvtedy nemuseli volať kúrenárov.

Lubo

Prilba je dolezita. Nas maly ju mal od odrazadla. Zopar krat sa to celkom vyplatilo.

Andrea633

Davate prilby aj na odrazadla napriklad detom? y sme malemu kupili, na bicyklik je zatial este malicky, len neviem ci dokupit prilbu.

Gugol

Ja by som dodal este jednu poziadavku na prilbu: tvar prilby by mal kopirovat tvar lebky (tato prilba to splna). Niektore detske prilby maju kvazi aerodynamicky tvar, podobny ako dospelacke. Taky tvar vsak pri pade viac ohrozuje krcnu chrbticu a je absolutne nevhodny na korculovanie ci ine sporty, kde hrozi pad na chrbat.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum