Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bratislava – Smolenice – Senica – Kúty

Kroska

Nemám toho zas toľko, aby som písala. Len pre odporcov
jazdenia po ceste mám ešte tip ako prejsť Borinku mimo asfaltky.
Od kaplnky treba ísť asi 200m po ceste potom pri starej elektrorozvodni odbočiť doprava. Poza domy,okolo koníkov, cintorína, popri potoku
sa dá vyjsť až popod horu k
Dračiemu hrádku. Predtým sa dá 2x odbočiť - ku kostolu a
v hornej časti dediny, vždy cez mostík. Je to krásne, ale teda po tráve.

Vladvlad

Elenka: práve na tvoj článok o Hošteckej studničke som si hneď spomenul, keď som tam bol. Ale zatiaľ som ju nenavštívil.
Martin: áno, spd. Ono tá lávka nie je zase taká strašná, ale vždy tŕpnem, či nepadnem :) A cinkanie kufrov pri prechádzaní je tiež zaujímavé :)
Tento úsek sa dá obísť vedľajšou cestou ku Kamennému mlynu.

Kroska: vďaka za milé slová, potešili. Na to sa píšu články, aby sa ľudia inšpirovali.
Lesná cesta z Obory do Borinky je pekný úsek.
Jasné, že aj tieto blízke miesta by sa dali opísať do článku, možností je dosť. Nechceš to skúsiť? Bolo by to určite zaujímavé čítanie.

Zhodou okoloností, som dnes navštívil Zámčisko. Z Kútov, cez Gbely a Unín, čiže presne to čo som v článku opisoval. Dnes som ale využil asfaltku, keďže les v tej oblasti je dôkladne vlhký a mokrý. Asfaltka bola bez problémov. Nikde nikoho, asi preto, že bolo pol ôsmej ráno :)

Kroska

Aha,
že by to bolo tým, že som na tablete/android/? Ak áno, pls vymaž otázku.

MisoB

Kroska, s tým nebude mať konkrétne Vlado nič spoločné... keď otvoríš mapu osobitne, funguje ti?

Kroska

Vladvlad, pls, neviem si tvoju mapku priblížiť. Nevieš prečo ?

Kroska

Zase skvelý článok od vladvlad. Aby si vedel, vychovávaš si nasledovníkov.
Odkedy som prišla na túto stránku prešla som v tvojej stope veľa úsekov. Presne tento štýl bicyklovania sa mi páči /teda, s vynechaním jazdy po cestách s autami/
A túto tvoju túru by som vedela vylepšiť vynechaním smetiska a radšej prejsť krásnou cyklocestou do Stupavy/určite poznáš/, cez park a oboru do Borinky. Nie po ceste, ale cez chatovú oblasť súbežne s cestou sa dá vyjsť pri kaplnke pred Borinkou. Po asfaltke na Košariská a nad
nimi po krátkom stúpaní odbočka doľava poza osamelú
chatu. Tadeto sa dá dostať do Jablonového prekrásnymi
lesnými chodníkmi po modrej,žltej a napokon zelenej značke.
Výborné je, že sa z tvojich
článkov dozvieme nielen o krásach, ale aj o tom,kade a aké cesty k nim vedú.

Martin.cibula

Vlado, pri prechádzaní toho \"mosta\" z dvoch rúr treba mať v sebe asi aj niečo z artistu.. :-) Neviem či používaš tretry s kuframi, ale ak áno tak ak si to prešiel v nich dávam Ti veľký lajk.

Pafi

No a ešte defekt, najlepšie potme! Ja som mával najviac defektov tesne po výmene plášťov, lepšie nemeniť, kým to ide, moja skúsenosť :o)
Kedysi som išiel zo Zámčiska na sever, potom na SV až pod krásny kopček s menom Vít a s kostolíkom, ozaj tajomné lesy a tej zveri tam!

Vladvlad

K tým kameňom: stále ma to zaujíma a asi by som sa tam mal ísť niekedy opäť pozrieť.
Píšem to aj v článku, bolo ich veľa na veľmi malom priestore. Doslova každých pár metrov jeden. Takú hustotu som ešte nevidel.
Hľadal som nejaké info cez google, ale bez výsledku.

Vladvlad

Vďaka, som rád, že článok zaujal.
Síce sú to už skoro tri mesiace, ale aj s odstupom času vnímam tento výjazd pozitívne a hlavne zaujímavo. Kedykoľvek by som ho išiel opäť.
Do článku som to síce nepísal, ale ten posledný úsek keď sa pokazil vlak a ja som išiel domov, tak pred Devínskym Jazerom som dostal po veľmi dlhom čase defekt. Dofúkavanie nepomohlo. Myslel som že ten kúsok domov ešte zvládnem, ale nedalo sa :) Takže výmena duše a potom jazda domov po tme bez svetla :)

Zámčisko je príjemná a aj tajomná lokalita, súhlasím Pavel. Nestretol som tam nikoho.
Janica: známe miesta aj pre mňa. Poslednú dobu nemám veľmi chuť na ďaleké presúvanie sa, pekné veci a lokality sa môžu nachádzať aj dá sa povedať v najbližšom okolí, za ktoré celé Záhorie určite považujem. Kedysi som si dal záväzok navštíviť všetky obce tej oblasti, ešte mi ich pár malých v okolí Skalice zostáva. Tam je to tiež pekné.
Ak som niekoho článok inšpiroval, som rád.

Pafi

K tým kameňom- na Morave je celkom bežná vec, že sa po lesoch vyskytujú takéto kamene, staré 200-300 rokov, napr. v Hostýnskych vrchoch s iniciálami HB (Herrschaft Bystrica, čiže panstvo Bystřice, dnes pod Hostýnem alebo HL (Herrschaft Lukow podľa významného hradu). Neviem, ako bola v kurze Nemčina na Záhorí, ale mohlo by to byť podobné aj na hranici unínskeho katastru. Vec má háčik, Unín nebýval panstvom, ale patril pod Holíč, nuž neviem. Predávam slovo TZ... :o)

Pafi

Zasa krásne opísané, pekný výkon, zaujímavé zážitky na železnici. Zámčisko je peknota, tajomná to vec. A navyše, veľa ľudí si tam asi nestretol :o)

Janica

pekne si šliapal do pedálov...dobrý článok, a niektoré miesta sú mi povedomé )))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma