Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo zvernice Biela skala z Častej

Diskusná téma K článku: Okolo zvernice Biela skala z Častej

Jeden z dôvodov, prečo sa ňúram na portáloch ako je Hiking, je pátranie po užitočných tipoch na pekné trasy. Už som nejednu našiel, a tak sa patrí podeliť, keď už niečo šikovné nájdem pre zmenu ja. V poslednom čase som začal okrem klasickej turistiky opäť jazdiť na horskom bicykli a do pozornosti dávam šikovný kratší lesný okruh z Častej, ktorý približne kopíruje hranice vari najväčšej malokarpatskej zvernice Biela skala.

PaliT

Dnes som išiel podobnú trasu ako je v článku, Panský dom sa pomaličky ďalej rozpadáva a Holint je teraz úplne čarovný s rozkvitnutými stromami, odporúčam návštevu.

Čo mi začalo vŕtať v hlave – obe zmienené lokality boli trvalo obývané ľuďmi, ale do dnešných dní sa nezachovali studne, ktoré obyvatelia museli používať. Má niekto predstavu kde tu boli zdroje vody? Pre turistov by sa na týchto miestach studničky hodili...

Hjalmar

Na Uhliskách pri lavičke je starý buk a na ňom vrastená plechová turistická značka. Ked som tam bol asi pred 15 rokmi, v ľavom dolnom rohu bol vyznačený rok 1964. Dnes je už tento roh zarastený v dreve.

Jaro.q

Nájdeš mapu na hikingu v článku "Túra Po zelenej na Gašparovú"

Palo TT

Preco ich sem nevlozis, si musis poriesit s adminom :)
(ale ze sa sem nedaju vlozit ani fotky mi veru vadi)
Ale sem by si tie mapy vlozit mohla: uloz.to/
Dakujem.

Sona

Náš čitateľ Martin mi napísal: "Ja teda znalý nie som, ale preznačkovanie vzniklo koncom 60, začiatkom 70 rokov. Dokladom sú priložené mapy Malé Karpaty rok vydania 1970 a Malé Karpaty rok vydania 1984, kde je vidno presmerovanie trasy práve v súvislosti s oplotením zvernice (vybudované v rokoch 1965-1966, neskôr rozšírené v roku 1975), na ktorého stĺpy sa použili koľajnice zo zrušenej pálfyovskej úzkokoľajky na Majdáne." Priložené mapy sem žiaľ nevložím :(

Merhorn

v zime vediet bezkarska stopa normalne okolo huncokarskeho domu,pravidelne tam chodievame

Sona

Skoda toho Panskeho domu, je to pekne miesto. Ja osobne davam variantu cez oboru prednost aj ako pesiak, oficialna cervena popod Taricove skaly ma nejako nezaujala, este tak maximalne vyskriabat sa hore na ne za vyhladom sa oplati. Tie stare cervene znacky som si tam tiez vsimla, niekto znaly by mohol napisat, kedy tade viedla ta cervena.

Zdenči

Tá zásada starého svišťa ma veru pobavila :-))))) Vo zvernici som sa tiež už niekoľkokrát túlal a oplatí sa porušiť zákaz...Hádam mi to tam niekedy nenasolia do zadku :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma