Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Železnô a okolo Liptovskej Mary z Ružomberka

Diskusná téma K článku: Cez Železnô a okolo Liptovskej Mary z Ružomberka

Na Liptov chodím bicyklovať rád, ponúka aj kľudné cesty a cestičky, aj pekné výhľady, stúpania aj zjazdy. Skrátka, je to krajinka vhodná pre cykloturistov a je jedno, či sú to horskí cyklisti alebo pohodoví cestní cykloturisti. Vybral som sa opäť na Liptov jednu aprílovú nedeľu s plánom spojiť dve klasické túričky do jednej, a tak som obišiel nízkotatranský Salatín a Liptovskú Maru naraz.

Boris Kozlík

Vďaka za popis túry, jej prvá časť mi pripomenula moje výstupy /miliónkrát asi nie, ale tisíckrát určite/ do Vlkolinca, počas 15-ročného bývania v Rbk v rannej dospelosti. Do Vlkolinca sa dalo dostať aj cez ružomberskú Kalváriu, z druhej strany Sidorova na Vlkolinské lúky a dolu do Vlkolinca, táto posledná časť asi nie je pre bicykel, ale je to krátky úsek. Čo sa týka toho úseku z Rbk do Vlkolinca popri Krkavej skale, spomínam si,ako som sa stavil s mojou podriadenou spolupracovníčkou, že ak dokáže absolvovať tento úsek /samozrejme peši/ do hodiny, kúpim jej desať ruží, ak nie, tak mi mala ona iečo kúpiť, už si nepamätám čo. Nebola nejaká športovkyňa, ani turistka, tak som pochyboval, že to dokáže. Ale čo žena neurobí kvôli kvetom, prišla na Vlkolinec asi za 55 min. po dohovorenom čase, v ktorom mala vyštartovať z Rbk. Tak som jej veru tých 10 ruží kúpil.

Jjano

Zas to nie je až tak veľa, ak sa nemusíš ponáhlať a ja som veru dosť komótny bicyklista :-)

Sám, nemám s tým problém, naopak najradšej jazdím sám :-)

Áno, cesta z Osady do Partizanskej Lúžnej je otvorená pre autá, asfalt tam síce je, ale najmä v Lupčianskej doline rozbitý a zablatený.

Rc1

pekna streka na jeden den, siel si cely cas sam? trochu odbocim, aktualne je cesta z liptovskej osady po osadu zelezno otvorena pre auta, alebo je tam zakaz? je tam zatial asfaltka?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma