Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Kotmanovej do vrchov, kde pramení Ipeľ

Diskusná téma K článku: Z Kotmanovej do vrchov, kde pramení Ipeľ

Donedávna som si myslel, že zahraniční turisti navštevujú len najvychýrenejšie miesta Slovenska. Keď som si vo vrcholovej knihe na úplne obyčajnom kopci Drahová vo Veporských vrchoch prečítal zápis v angličtine od "Severoameričana", že aká „very beautiful“ je krajina Slovensko, zmenil som názor. Ale to, že Slovensko je naozaj nádherná krajina, sa dá oveľa lepšie zažiť a precítiť na vrchu, pod ktorým pramení rieka Ipeľ, na Čierťaži. Nuž a ten je iba „toť na skok“ od spomínanej Drahovej.

Ade.e

Pekne, akurat pred tyzdonm som siel cast tej trasy.. z D.Huty cez Tanovo a Vrchdobroc do Dobroca a Mytnej.. Krasne prostredie a fajnova tulacka.

Miro Pilat

Ak by to tam rozkopali a zdevastovali, trvalo by to celú jednu ľudskú generáciu t.j. minimálne 20 rokov, kým by sa príroda aspoň trocha spamätala. Ja stále dúfam, že PVE na Ipli nebudú robiť nikdy. Veď dole je aj Málinecká nádrž s pitnou vodou. Ak keď Elektrárne tam však už dosť veľa preinvestovali, majú vybudovanu štôlnu Izabelu a ovplyvňujú aj myslenie turistov. Vybudovali náučný chodník Ipeľ vedúci z Kokavy-Hája do Ďubákova Chladná Studňa, na ktorom veľmi nevtieravo a nenápadne propagujú PVE Ipel.
energiaprekrajinu.seas.sk/…/2…

Svatopluk Štěpánek

Pekný kraj, pekná trasa.
Je otázne kedy PVE budú robiť. Pred okolo 8 rokmi, som medzi Brložným a Jaseninou stretol chlapíka v Lade, ktorý meral geolog. charakteristiky podložia pre PVE a doteraz sa nič nedeje. To isté Kysuca, to isté Slatinka.
Pred okolo 20 rokmi som šiel ešte z Táňova cez
rozválaný Hámor na Brložné - ale to je už prehistória.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma