Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mravečník (Veľhora) z Terchovej

Diskusná téma K článku: Mravečník (Veľhora) z Terchovej

Ako využiť voľný deň v Terchovej s prevádzkyschopným bicyklom? Jánošíkove diery sú nezjazdné, drať asfalt do Vrátnej sa mi nechce, a preto riešim dilemu, na ktorý kopec v okolí sa vydať. Mapa cyklotrás mi dáva jasne najavo, že sa ide na Mravečník alias Veľhoru. A neodradí ma ani to, že pani Zima už dorazila a zahalila kopce do bieleho povlaku.

Vlado z NZ

Axel, treba ist do stiavnickych vrchov, ako jjano pise, maju to tam vyborne urobene aj s udrzbou a informaciami o zjazdnosti na webe, mali by si od nich vziat ostatni priklad

Axel

Na znacenie sli aj nejake EU peniaze, ale to je jedno.
Maju najviac cyklotras na kilometer stvorcovy, no podla mna su mnohe natahane aj do miest, ktore su kvoli stupaniu bud jednosmerne alebo vacsinu roka nezjazdne (co je stary znamy problem s tazbou dreva tahajuci sa tam uz roky).
Hoci verim, ze ak sa bavime o tom, aby tam boli aj trasy vyssej narocnosti, tak je ucel splneny.
Co sa tyka kvality znacenia, dostupnosti GPS dat a celkovej informovanosti, tazko hladat lepsiu lokalitu. Lebo v lepsej som ja osobne este nebol.
Zaver je znova len upozornenie, co som uz pisal - treba sa pred cestou informovat, nie vsetko vyznackovane je v okoli Terchovej vozenie pre hobbikov a rodiny s detmi.

Jjano

To, že sú tam nejaké lávky znamená, že sú tam nejaké lávky. Nič viac.

Pokiaľ viem, tak trasy okolo Terchovej robila tamojšia organizácia cestovného ruchu a to z peňazí jednak štátnych a jednak svojich členov. Nepoznám to úplne podrobne, ale človek, ktorý tie cyklotrasy inicioval, je sám podnikateľ v turizme, bajkuje a má cyklistov aj ako cieľovú skupinu svojho zariadenia a tak pochybujem, že by len tak z plezíru ťahal trasy kade tade po rozdrbaných rozblatených cestách, len aby naťahal nejaké formálne kilometre.
Ak tomu tak predsa len bolo, tak sa im to tam rýchlo vypomstí.

Knor

Jano, tu to bolo pravdepodobne trochu inac. Ked sa pozries na tie obrazky (aj z minulej trasy, ktorej cast som absolvoval napeso) da sa tam zbadat zopar drevenych akoze-mostikov pre cyklistov. To smrdi tym, ze sa tie trasy robili z Eurofondov a vtedy je jedno kadial sa trasa nataha. Dolezite je dat tam par zbytocnych volovin a nechat si za ne dobre zaplatit. Netvrdim, ze to na 100% tak bolo aj tu, no indicie su take.

Jjano

Ani značkári to nemajú jednoduché, netreba na nich apriori nadávať. Zrejme keď vymýšľali a značili tú trasu, tak tá cesta nebola taká rozdrbaná. A keď su raz značky namaľované, mapy vytlačené, mapové panely vyrobené a umiestnené, atď, tak sa to nedá len tak hneď a zaraz všetko zrušiť a vymazať.

Na to je práve dobrý ten internet, je treba správcov trás učiť, aby vymysleli a využívali nejaký online upozorňovací systém a ľudí učiť, aby ten systém využívali (napr. pri plánovaní túry).

Dobre to napríklad robia chlapci z bajkomktajchom.sk$ret ktorí si svoje trasy aktívne monitorujú a na stránke pružne upozorňujú na nezjazdnosť alebo zhoršenie trás. Také niečo keby existovalo pre celé Slovensko, to by bolo skvelé.

Axel

A pravdu mas... Kto to kedy videl, do lesa nejake asfaltky trepat. A este aby tam niekto chodil na cestaku, no to kde sme. K bajkovacke patri bahno a tlacenie! To je ta prava enduro romantika :-p
PS: ja som tak trochen tusil, ze do coho idem, takze sa nevyplakavam, skor konstatujem. Ze je potrebne si dat do planovaca vyjazdov maly vykricnik - bacha, kopa veci nezjazdnych, hoci je to ofiko cyklotrasa.

Knor

Pekne, no ber to z pozitivnej stranky. Aspon si za tu cyklotrasu neplatil. Kolegovia v Slovenskom Raji za vstup platili a ked podobne frflali, este boli sprdnuti ze sa mali na HS (ci kde) popytat na schodnost.

KarolM

Rovno si mohol napísať, že ide o cyklovrchol :)

Axel

Ze tmel by to okolo trnov pravdepodobne zacelil.
A nie, masochista nie som... :-p

Jjano

Aké výhody má z hľadiska agátu bezdušové obutie?

PaliT

Hehe, ty súťažíš o titul masochista roka? Každopádne výhľady si mal pekné a zážitky to budú nadosmrti.
Po čítaní tohto bahenno - defektového príbehu som začal rozjímať nad bezdušovým obutím.

Zdenči

Na druhý deň sme šli v tvojich stopách na pešo zo sedla Lutiška ku zvonici...návrat sme radšej volili po nekonečnej asfaltovej ceste z dediny späť do sedla k autu. Stačili jedny bahenné kúpele. Repete sme nepotrebovali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum