Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bukovec, Korban a Orlí vrch z údolia Hnilca

Diskusná téma K článku: Bukovec, Korban a Orlí vrch z údolia Hnilca

Moje občasné výjazdy na dolný Spiš sa v poslednej dobe nesú v podobe spoznávania menej známych zákutí Slovenského rudohoria. Deti som nechal v opatere rodiny a pribral som k sebe bratranca, pre ktorého to je prvý skutočný horský výjazd. Šťastie praje odvážnym, a tak sa vyberieme na jeden z TOP cyklovrcholov na blízkom aj vzdialenom okolí – Bukovec, miestnymi nazývaný Buchwald.

Ragulin

Super clanok, velmi potesil. Je to moja oblubena oblast. Tiez som siel podobnu trasu na jar bicyklom, na Silvestra zas peso.
K tej fotke s popisom \"Moderne stavitelstvo\" - kedysi tam bola polovnicka chata Zipcerka, ale vyhorela.

PaliT

Podnetný článok, na Buchwald sa chystám už dávnejšie. Akurát, ja by som sa tam asi dostával z Poráča, kde som väčšinou v tejto časti Slovenska ubytovaný.

Mimochodom, pozeral som to na CMAPS a zdá sa mi, že z Príslopu by som nešiel do sedla, ale snažil sa zísť niekam sem: cmaps.gpsteam.eu/index_svk.ht…

A potom by som využil tú červenú zvážnicu paralelnú s hrebeňom. Nemáš info ako je to s jej prejazdnosťou?

Axel

Ano, cervena po severnej strane hrebena je OK (mnou spominana trasa, ktorou by siel kazdy normalny bajker).
Z Prislopu som chodnik rovno dole nevidel a je to dost krovite. Logicke je mi ist do sedla chodnikom a zo sedla na "cervenu" ide normalna cesta.
Tlacenia dole prudkym kopcom do sedla je mozno tak 150 metrov. Natazko by to mohol byt problem, ale s batozkom na jednodenke, resp. s nejakym enduro skillom a spravnym zelezom by to mozno aj slo zjazdit. Ja na to nemam odvahu, ist take prudke klesania navyse posypane listim, v sedle (teda za sedlom) na XC s pevnym zadkom.

Ade.e

Na Svinsku jamu mam len svinske spomienky.. A pritom to mala byt taja fajnova hrebenovka... A aj tak zacala..Bukovec, paradzina vyhlady.. ale potom od Korbana cez Jamu az kdesi pod Tatarkov kriz, el hruza.. velmi zle znacenie, zchadzanie, hladanie.. a este som si aj zobral malo vody.. v istom okamihu som mal nerf skoncit a ist hocakou zvaznicou do civilizacie.. nakoniec som sa nasral a reku, vyjdem este spet na vyrubany hreben a snad tam najdem zelenu.. a veru aj nasiell.. potom uz to ako tak slo.. Dosiel som ku hotelu na PLejsoch, ze popytam vody, nikoho nikde.. zchadzam dole a tam partia v chatke si popijaju pivko, pridem k nim jak zjavenie a pytam vody, nacapovali do flase a len som cakal, ci ma nepozvu.. a veru aj ma nepozvali.. :D Zisiel som do Krompach a volam kamoske, hybaj na pivo a uz to vyslo. :)

Daulagiri

Fajnový kraj a takto na jeseň ešte krajší. Chystám sa sem už nejaký čas ale na pešo. Hlavne tie lúky v okolí Bukovca ma zaujímajú.

Miskar

Velmi pekny prispevok, krasny kraj.
S napatim som ocakaval, co sa bude diat v trase hrebena od Korbana po Svinsku jamu. Tuto cast som isiel v ramci pesieho treku pred 3 rokmi a mal som toho plne zuby aj na peso. Na biku som si to celkom nevedel predstavit:-). Hreben s povalanymi stromami, bludenie, zle znacenie. Mal som v plane prejst peso niekam k Plejsom a tam prespat, ale tento usek ma velmi zdrzal a nakoniec som zliezol zo Svinskej jamy do doliny a na druhy den presiel cez Slovinky opat na hreben.
Ak ta zaujima tato lokalita, odporucam trasu smerom od Bukovca na Zavadku a na Bindt, pripadne sedlo Gajnar na Certovu dolku smerom na Slovensky raj. Tam to bolo pre zmenu na bicykel idealne.

Axel

Ano, na zapad od Bukovca je to cykloparadajz, ale treba spoznavat aj ine zakutia, dovtedy nejazdene ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum