Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bukovec, Korban a Orlí vrch z údolia Hnilca

Diskusná téma K článku: Bukovec, Korban a Orlí vrch z údolia Hnilca

Moje občasné výjazdy na dolný Spiš sa v poslednej dobe nesú v podobe spoznávania menej známych zákutí Slovenského rudohoria. Deti som nechal v opatere rodiny a pribral som k sebe bratranca, pre ktorého to je prvý skutočný horský výjazd. Šťastie praje odvážnym, a tak sa vyberieme na jeden z TOP cyklovrcholov na blízkom aj vzdialenom okolí – Bukovec, miestnymi nazývaný Buchwald.

Axel

Ano, na zapad od Bukovca je to cykloparadajz, ale treba spoznavat aj ine zakutia, dovtedy nejazdene ;-)

Miskar

Velmi pekny prispevok, krasny kraj.
S napatim som ocakaval, co sa bude diat v trase hrebena od Korbana po Svinsku jamu. Tuto cast som isiel v ramci pesieho treku pred 3 rokmi a mal som toho plne zuby aj na peso. Na biku som si to celkom nevedel predstavit:-). Hreben s povalanymi stromami, bludenie, zle znacenie. Mal som v plane prejst peso niekam k Plejsom a tam prespat, ale tento usek ma velmi zdrzal a nakoniec som zliezol zo Svinskej jamy do doliny a na druhy den presiel cez Slovinky opat na hreben.
Ak ta zaujima tato lokalita, odporucam trasu smerom od Bukovca na Zavadku a na Bindt, pripadne sedlo Gajnar na Certovu dolku smerom na Slovensky raj. Tam to bolo pre zmenu na bicykel idealne.

Daulagiri

Fajnový kraj a takto na jeseň ešte krajší. Chystám sa sem už nejaký čas ale na pešo. Hlavne tie lúky v okolí Bukovca ma zaujímajú.

Ade.e

Na Svinsku jamu mam len svinske spomienky.. A pritom to mala byt taja fajnova hrebenovka... A aj tak zacala..Bukovec, paradzina vyhlady.. ale potom od Korbana cez Jamu az kdesi pod Tatarkov kriz, el hruza.. velmi zle znacenie, zchadzanie, hladanie.. a este som si aj zobral malo vody.. v istom okamihu som mal nerf skoncit a ist hocakou zvaznicou do civilizacie.. nakoniec som sa nasral a reku, vyjdem este spet na vyrubany hreben a snad tam najdem zelenu.. a veru aj nasiell.. potom uz to ako tak slo.. Dosiel som ku hotelu na PLejsoch, ze popytam vody, nikoho nikde.. zchadzam dole a tam partia v chatke si popijaju pivko, pridem k nim jak zjavenie a pytam vody, nacapovali do flase a len som cakal, ci ma nepozvu.. a veru aj ma nepozvali.. :D Zisiel som do Krompach a volam kamoske, hybaj na pivo a uz to vyslo. :)

Axel

Ano, cervena po severnej strane hrebena je OK (mnou spominana trasa, ktorou by siel kazdy normalny bajker).
Z Prislopu som chodnik rovno dole nevidel a je to dost krovite. Logicke je mi ist do sedla chodnikom a zo sedla na "cervenu" ide normalna cesta.
Tlacenia dole prudkym kopcom do sedla je mozno tak 150 metrov. Natazko by to mohol byt problem, ale s batozkom na jednodenke, resp. s nejakym enduro skillom a spravnym zelezom by to mozno aj slo zjazdit. Ja na to nemam odvahu, ist take prudke klesania navyse posypane listim, v sedle (teda za sedlom) na XC s pevnym zadkom.

PaliT

Podnetný článok, na Buchwald sa chystám už dávnejšie. Akurát, ja by som sa tam asi dostával z Poráča, kde som väčšinou v tejto časti Slovenska ubytovaný.

Mimochodom, pozeral som to na CMAPS a zdá sa mi, že z Príslopu by som nešiel do sedla, ale snažil sa zísť niekam sem: cmaps.gpsteam.eu/index_svk.ht…

A potom by som využil tú červenú zvážnicu paralelnú s hrebeňom. Nemáš info ako je to s jej prejazdnosťou?

Ragulin

Super clanok, velmi potesil. Je to moja oblubena oblast. Tiez som siel podobnu trasu na jar bicyklom, na Silvestra zas peso.
K tej fotke s popisom \"Moderne stavitelstvo\" - kedysi tam bola polovnicka chata Zipcerka, ale vyhorela.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma