Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bystrická cyklomagistrála s deťmi - 1. časť

Diskusná téma K článku: Bystrická cyklomagistrála s deťmi - 1. časť

Bystrickou dolinou na Kysuciach sa tiahne Bystrická cyklomagistrála, ktorá bola dobudovaná v roku 2012. Ak máte radi bicyklovanie a rozmýšľate o zaujímavej a peknej trase, prečítajte si nasledovné riadky, v ktorých sa s vami rada podelím o naše cyklistické putovanie nepoznanou cyklomagistrálou tak, ako sme ju objavovali s našimi dvomi deťmi. Celkovo v troch častiach. Teraz predstavujem prvú časť nášho cykloputovania.

Janabilesova

Okrem Bystrickej cyklomagistrály by som chcela upriamiť pozornosť na Klubinskú dolinu, ktorou vedie sčasti asfalt. Vhodné aj pre deti, ak sú zvyknuté na stúpanie. Dolina má premeň a veľa pekných zákutí, kde sa dá zísť a vyčľapkať v Klubinskom potoku. Okolie chát, ktorých je v doline pomerne veľa, je udržiavané. Pridávam zopár fotiek. Od cyklotrasy v Klubine vedie žltá šípka s názvom Hostinec, po prejdení lávky cez potok sa na terase dá občerstviť.

Janabilesova

Sfrézovaná časť chodníka je už pokrytá novým asfaltom, takže je to pohodička.

Janabilesova

Medzi Zborovom nad Bystricou a Klubinou je v súčasnosti trasa na krátkom úseku poznačená úpravou miestnej kanalízácie. Sfrézovaná časť cyklochodníka v strede je pokrytá kamienkami.

Janabilesova

Rada by som doplnila, že v súčasnosti je pred kaplnkou Slezákovci vybudovaný malý bufet s lavičkami ako aj ihrisko priamo pri cyklotrase. Môžete si tu dať pivo, či nealko nápoje, nanuky, či zmrzlinu. Mostíkom, ktorý je vybudovaný ponad rieku o niečo ďalej, sa dostanete ku kostolíku v Starej Bystrici, ktorú máte tadiaľto bližšie. Zlepšilo sa aj značenie na turistický chodník ku rozhľadni na Bobovci z cyklotrasy - je tu dobre viditeľná šípka.

Rc1

802peto, malo by to byt v poriadku. jedna sa o trasu po kysuckej cyklomagistrale, ktora vedie z vychylovky do kotesovej cez skoro cele kysuce a ma celkovo dlzku 137 aj pol km.

802peto

pekna trasa, no dajake divne znacenie, nepozdava sa mi smerovnik na Kotesovu (kriz. cyklotras) 101,7km

Janabilesova

Budem rada, ak naberiete inspiraciu. Tato cyklotrasa si to zasluzi.

Sona

Vdaka za inspiraciu, my aktualne bicyklujeme v podobnej zostave, takze taketo napady vitame :)

Milan Války

ďakujem za typ, je načase že sa aj u nás venuje cyklotrasám čoraz väčšej pozornosti

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma