Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodné mlyny na Malom Dunaji

Diskusná téma K článku: Vodné mlyny na Malom Dunaji

Nie je to ani tak dávno, menej ako 100 rokov, čo bolo Slovensko vodnými mlynmi doslova posiate. Do dnešných dní sa však zachoval len zlomok z nich. Na Malom Dunaji sú mlyny v Jelke, Tomášikove, Jahodnej, Dunajskom Klátove a v Kolárove. Na mojej cyklovychádzke som si zaumienil navštíviť všetky. Ide o kilometrovo trocha dlhšiu, ale profilovo nenáročnú túru. Dala by sa absolvovať celá po asfaltkách, ale zvyknem voliť (ak to nie veľká zachádzka) radšej poľné cesty a riečne hrádze.

Zdenči

Mlyn Tomášikovo - aktuálny stav z nedele 7.8.2016 - mlyn do odvolania z technických príčin zatvorený. Nevyzerá, že by sa niečo na tom kolese zmenilo...stále zlomené leží vo vode. Ale bufet je funkčný.

PaliT

Nie tak dávno som si urobil okruh po mlynoch, akurát na Jelku nevydalo, tak som nakoniec nepísal článok. Sú to veľmi vďačné ciele, stále znovu sa tam vraciam, každému odporúčam :)

Bazin

spominam ako pred x a x rokmi sme ich obdivovali v Jelke a Jahodnej pocas splavov Maleho Dunaja na trase Zalesie-Tolopniky.

Janabilesova

Mlyn v Jahodnej bol na konci aprila 2016 nepristupny, na plote sme nasli tabulu, ze nie je pre verejnost dostupny. Mlyn v Tomasikove bol uzavrety, mal nefunkcne koleso. Viac info na cbs.sk/…/308-za-vodnymi-mlynm….
Pred navstevou odporucam sa informovat o aktualnom stave.

Zdenči

V nedeľu 3.7. sme boli pozrieť mlyn v Jelke. Mlynské kolo bolo v rekonštrukcii, sprievodca mal zákaz ho púšťať (výnimku mal urobiť iba pri nemeckých turistoch, ktorých bolo za jeden autobus), ale podľa jeho slov, s opravou mali byť do týždňa hotoví. Podobne je na tom aj mlyn v Tomášikove. Chvalabohu za ich záchranu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma