Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podhorie Slanských vrchov 13 cez Maďarsko

Diskusná téma K článku: Podhorie Slanských vrchov 13 cez Maďarsko

Ukončili sme podhorie v jeho západnej časti a dorazili sme až k maďarsko-slovenskej hranici. A čo ďalej? Je potrebné dostať sa opäť na Slovensko, a to na východnú stranu pohoria. Potrebujeme sa preto dostať cez južnú časť. Aj keď sa volá už Zempléni-hegység, stále sú to vrchy, ktoré sa zvažujú dole na južnú stranu práve z našich Slanských vrchov a zároveň tade vedie po ich hrebeňoch hraničná čiara.

Martinkrivda

vstup na hrad fuzer nie je mozne platit v EUR, aspon mne sa to nepodarilo, ale situacia sa nakoniec vyriesila...

Knor

Vlado, v Boboliciach som pred par rokmi bol. Dnu sa da ist na prehliadku. Je super ako to obnovili, no uz vedia aj ake spravili chyby. Chcu podobne postavit aj dlasi hrad na opacnom konci hrebienka.

Majoja

Určite sme mali všetko čo sme potrebovali. A okrem Fuzerradvany - Vilyipuszta, kde to bolo oplotené a tak sme si to akurát trocha predĺžili. Vo Vilyivitany sme zvolili schodnejšiu cestu nižšie do Felsoregmecu. Takže určite neboli dôvody aby sme blúdili.Všetko prebehlo podľa plánu.

Yetee

Maďari v tomto "zabudnutom" kraji, zmysluplnejšie čerpajú "eurofondy". V Ohute taktiež rekonštruujú kaštieľ. Značia cyklotrasy. Proste vsadili na turizmus. Vstupné sa dá platiť aj v eurách, takže s výmenou si starosti robiť netreba. Táto časť HU je dosť "národne uvedomelá" takže veľa cudzojazyčných nápisov nehľadajte.
Asi ste boli bez mapy, lebo za Fuzerom ste sa dosť motali ako "maďari v kukurici" :)

Knor

Ten kostol vo Vysnom Redmeci vypada perfektne. K tym hradom, mne sa paci ked to s citom znovupostavia. (Ale s citom - nie ubetonovat to ako Strecno.)

Ade.e

Brutalna ta znovuvystavba hradu.. uvodna fotka s tym hradom ako z photoshopu.. Som rad, ze som na Fuzeri bol este pred tymto..

Majoja

Oplatilo sa to prejsť, aj keď ja niečo z toho som mal prejdené. Iný národ, iná mentalita a vedia si to aj udržiavať. zriedka sa nájde niečo pohodené. Nie ako u nás. Celkove ta cykloturistika malá svoje čaro.

TomXX

Normálne som zostal "prekvapkaný", veľmi pekne to tam vyzerá.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma