Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chvatimech – Chopok – Liptovský Mikuláš

Diskusná téma K článku: Chvatimech – Chopok – Liptovský Mikuláš

Sú výjazdy, na ktoré sa len tak nezabúda. Keď sa spojí pekné počasie a vhodná lokalita, vznikne z toho zážitok, ktorý sa oplatí zopakovať. Tak to bolo aj s výjazdom na Chopok. Po rokoch 2012 a 2013 nastal počas uplynulých letných prázdnin práve ten okamih, keď sa nízkotatranská dvojtisícovka stane opäť mojím cieľom.

KarolM

Vďaka Vlado, za odpoveď. Takže Chopok zaraďujem do zoznamu cyklovrcholov :) (Pod pojem „Cyklovrchol“ zaraďujem len tie kopce, ktoré sú plne "vyšliapateľné" na bajku, resp. tlačenie či nosenie nie je dlhšie ako 1 km. mtbiker.sk/…/post613935.html#… )
Niekde som čítal, že uvedené cesty na Chopok uvažujú upraviť a vyznačiť ako cyklotrasy...Nie som zástanca takýchto ciest, ale keď už existujú, možno by sa mohli využiť v prospech rozvoja cykloturistiky :)

Vladvlad

Karol: v roku 2012 a aj 2013 sa to dalo zo severu šlapať celé v sedle. Cesta bola v dobrom stave. Samozrejme bolo treba mať nezjazdené plášte a muselo byť sucho. Aktuálne je podľa mňa tá cesta dosť zničená, keď som tam bol na turistike, tak aj pešo si bolo treba dávať pozor kam sa stúpa.
Teraz z juhu, ako píšem v článku, boli problémom len tie zákruty nad Kosodrevinou smer hrebeň. Sú tam miestami väčšie kamene a zničená pôda, vidieť to aj z fotiek. Určite viac ako polovica tých úsekov sa dá šliapať v sedle. V zákrutách som to nesilil, mal som aj ťažký batoh a nebolo cieľom sa tam "odpáliť". Pod Kosodrevinou všetko zjazdné.
Záverom, trochu tlačiť treba z juhu aj zo severu, ale nie je to nič zložité. Podstatne horšie sú rôzne iné pohoria, ktoré majú skalné hrebene, na ktorých treba nosiť bicykle. Tu je to len kúsok potlačiť a ďalej v sedle bicykla. A stojí to za to.

Starec

to KarolM: Karči, vieš, že som na Teba myslel keď som čítal článok, že či nezaradiť Chopok do "cyklovrcholov"?

KarolM

Paráda Vlado! Vyzerá to tak, že Chopok je najvyšší slovenský cyklovrchol!:) Aký dlhý úsek celkovo si asi tlačil z juhu a predtým zo severu?

Vladvlad

Ďakujem za prečítanie a som rád, že článok zaujal.
Sám som si ho teraz opäť prečítal a asi mi tam na trase bolo naozaj dobre, vyznelo to pozitívne :)
Nemám žiadnu špeciálnu kondíciu, bicyklujem sa len sám pre seba a času tiež nemám toľko ako kedysi.
Som rád, že vtedy bolo vhodné počasie. Možno škoda horšieho stavu cesty, z juhu aj zo severu.
Chopok a okolie som si dal v tomto roku ako taký cyklodarček. A článok nech inšpiruje aj druhých. Ešte raz, vďaka za pozitívne reakcie.

Pafi

Vlado krásne a od Teba typicky šalene :o)
Teším sa na ďalšie reporty!

Starec

Parádny výkon. Prilba dolu!
Keď čítam Tvoje trasy, tak vidím, že máš výbornú kondičku. Tvoje príspevky sú inšpiratívne. Teším sa na ďalšie.

John.sp

stúpanie: 2479 m
a napíšeš výjazd nebol náročný ?
Si robíš srandu.

Pocestna07

Fúha, krásna trasa. Jej liptovskú stranu poznám veľmi dobre, ale takto vcelku by som si netrúfla. Ďakujem za inšpiráciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov