Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Žarnovica – Vtáčnik – Sivý kameň – Prievidza

Daulagiri

Heh chalani, tá titulná fotka je skutočná. Je na nej pohľad na hrebeň s lesom, ktorý je súčasťou NPR Vtáčnik čo je 5. stupeň ochrany (chránený od 1950-teho) a také lesy sa zatiaľ našťastie u nás nerúbu. A okrem toho sú to zatiaľ viacmenej zdravé buky, tak aj to je dôvod. Inak je to určite môj najobľúbenejší listnatý les na Slovensku. Snáď si tu bude žiť svojim životom ešte veeeľmi dlho :-)

Vladvlad

Nemám teraz pri sebe pôvodný záber, ale fotka je normálny výhľad z vrcholu, bez úprav (jedine klasicky trochu farba, kontrast a ostrosť). Samému sa mi pozdáva, preto som ju vybral ako titulnú. Nech tam tie stromy vydržia čo najdlhšie.

FunTTomas

Keď už Pali spomenul titulnú fotku, tak mne príde ako neuveriteľná, že sa u nás dá ešte urobiť záber bez rúbaniska alebo holorubu. Dúfam, že to nie je fotomontáž.

Vladvlad

Pali: vďaka, ale nie sme na súťaži, aby sme porovnávali výjazdy a články z nich. Ja som na opis vybral také svoje trasy, ktoré som považoval za niečím zaujímavé, prípadne netradičné alebo ešte neboli na cyklohiking opísané. Nič viac. Rovnako aj náročnosťou je to bežný mtb štandard.
Mne sa páčili tvoje články, cyklovýlety v MK, rád som si ich prečítal. Len tak ďalej a nenechaj sa odradiť. Naopak, podľa mňa si každý článok nájde svojich čitateľov.

PaliT

Krásna jazda, sem sa vyberiem, ale vďaka hlavne za tú druhú trasu od Kamenca. Vtáčnik je moja srdcovka už desaťročia.

Keď sa pozerám na tieto veľkolepé výjazdy, až som zapochyboval o svojich pripravených článkoch, však uvidíme.

Chválim aj niektoré parádne fotky, najmä tá titulná je ako z veľkej knihy.

Vladvlad

Vtáčnik je asi častejšie navštevovaný turisticky, ale ako je vidieť z opisu trasy, dá sa aj na bicykli. A nebolo to nič náročné. Osobne sa mi Vtáčnik páči, aj keď som z neho prešiel len pár úsekov. Vďaka za prečítanie Martin.

Daulagiri

Parádny výletík do mojich domácich končín. Chodím sem zatiaľ iba pešo, ale tento rok sa snáď tiež dostanem na Vtáčnik aj na biku. Vďaka za inšpiráciu. Pekné fotky!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma