Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ľubochnianskou dolinou k Vyšnému tajchu a Močidlu

Diskusná téma K článku: Ľubochnianskou dolinou k Vyšnému tajchu a Močidlu

Ľubochnianska dolina patrí svojou dĺžkou 25 kilometrov medzi najdlhšie na Slovensku. Z tohto dôvodu tu veľa peších turistov nenájdete. Avšak pre bicykel je dolina ako stvorená. A tak jedného dňa počas leta padá rozhodnutie, že sa práve sem pôjdeme pozrieť a pokúsime sa prebicyklovať dolinu z Ľubochne až na Močidlo. Pôvodný plán bol otočiť sa pri horárni Blatná, o niečo nižšie. Ale keď som sa dočítala, že práve vo vyšnej časti doliny sa nachádza zaujímavý tajch, náš cieľ sme posunuli až na Močidlo nad tajchom. Uvidíme, či sa nám to podarí...

Janabilesova

Tak doliny Ipoltica a Ráztoky najlepšie na bicykli, na pešo je to príliš dlhé... Boli sme tu prvýkrát a určite nie naposledy. Veľmi sa nám tu páčilo a bolo tu málo ľudí.

Svatopluk Štěpánek

Pre: Jana Bilešová ( ? )
Dobrá pripomienka, celý úsek Čierny Váh - Heľpa je pekný, otrava pre pešiaka je, že je po asfaltke, pre cyklistu je to však super.
Ja som šiel peši, v dobách, keď bolo veľa snehu, tak to bolo dobré.

Janabilesova

Podobnou dolinou s tajchom a krásnym veľkým prístreškom na jeho brehu je dolina Ipoltica. Tajch je pri horárni Lacková. Do doliny sa vchádza za osadou Čierny Váh. V smere hore dolinou sa ide vyššie položenou asfaltkou, kadiaľ vedú aj elektrické drôty, v smere naspäť nižšie položenou cestou vedúcou popri Ipoltici. Tí šikovnejší môžu vyjsť od Lackovej cez Ráztoky až do sedla Priehyba v hrebeni Nízkych Tatier.

Svatopluk Štěpánek

pre MisoB - to je v poriadku
pre svatopluk štepánek - ďakujem za informáciu, naozaj som sa na to kedysi na hiking.sk pýtal

MisoB

Keď si všimneš detailne, nie je to presne tvoj podpis. PODOBNÉ prihlasovacie meno + iná mailová adresa v systéme nie je zakázané.

Svatopluk Štěpánek

Ďakujem autorovi za upresnenie.
POZOR: dnešný príspevok 1643 som NEpísal ja, aj keď som pod ním podpísaný.
AKO KE TO MOŽNÉ ?

Janabilesova

Dakujem za info, tak to pre deti asi nie je vhodne lakadlo, to bahnisko :-) a zostaneme verní tajchu.

Possum

Hej, tusim nejake bahnisko, nejak zvlast som to nepozeral. Ale jazero tam urcite nie je. Aj ked po dazdoch za poslednych par dni... kto vie :)

SatelitHomer

a čo tam je? bahnisko. ak je podklad úplne vyschnutý tak by som prešiel krížom priamo z hrebeňa

Opossum

Ahoj, k Jazierku Blatne sa dostanes Lubochnianskou Dolinou uplne v pohode. Ale jazierko tam uz nie je. Ostal po nom iba nazov

Janabilesova

Nemá niekto aktuálnu fotku jazierka Blatné, príp. informácie o chodníku ku nemu? Dá sa prejsť na horskom bicykli?

Jarka Šimek

zdravím všechny, když už nevíme kam, dolinou na Močidlo, dolina nezklame, už desátý rok v Lubochni jsme zabydlení

Muki Tramp

Hlásim splnenie snu,chýbal mi kúsok hrebeňa.Lubochňa - Príslop.7./8.VI. Počiatok v Lubochni by mohol byť lepšie značkovaný,o vyšších partiach v Kope nehovoriac.Nezabudnem na rozkvitnuté lúky na Vyšnom Rudnom.V kolibe Príslop už bola trojica,spali hore,ja sám dole.Večer prišli autom dvaja- nech im Boh žehná,zobrali vreco z odpadkami,a dali ku ohnisku nové.Pozvali nás na akúsi super akciu - Kosenie Noľčovských lúk. Má to byť 2/3. VII.práve pri kolibe.Koliba je luxus.Dakujem Vám,Vy dobrí Slováci,vážite si tu turistov.V kolibe by sa pridalo zo 5 pastičiek na myši,lebo hryzú aj karimatku za hlavou.Vzpomínal som si tu na všetky moje túry po Fatrách,lebo som vo veku kdy už vidím zpáteční vlak.

PaliT

Ja som už oznámil polovičke, že berieme bajky, balíme špekáčky a v odfotenom altánku nás čaká opekačka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum