Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklistický okruh okolo Vysokej

Diskusná téma K článku: Cyklistický okruh okolo Vysokej

Vysoká v Malých Karpatoch patrí k mojim srdcovým záležitostiam, vraciam sa na ňu často ako turista, no tentokrát bude reč o tom, ako sa dá jej masív pohladkať kolesami. Nie, nebude reč o pohybe po skalnatom hrebeni, na ktorom by cyklistu čakalo miestami až nosenie bajku, ale o lesných cestách, ktoré sa dajú normálne zvládnuť krútením pedálov.

PaliT

Dikes, už som to objavil. Miatlo ma, že to nebolo vidieť pri zväčšení fotky.

Vlado, pošlem e-mail...

MisoB

Pali, geolokácia sa zachováva - pod každou foto máš link "pozri na mape" (ak má súradnice). Pri vkladaní ich tiež vidíš a prípadne máš možnosť opraviť/zmazať.

Sona

Pali: tam, kde si mal suradnice, je teraz pod fotkou "pozri na mape". No nasadil si mi chrobaka do hlavy s tou dolinkou a Stodulky a ostatne zaujimave kopceky vlavo som tiez este nenavstivila.

Vladimir Popluhar

Niekedy sa chcem vybrať tou dolinkou medzi Horným vrchom a Vysokou buď na Taricové skaly, alebo tak nejako popri tých skalách na Vysokú. Nevieš - je tam nejaký chodník? Inak pekný článok.

PaliT

Ejha, tak poporiadku :)

@Sona
"Najkrajší vyhliadkový bod" – to sú fotky 15 a 16, kde je pohľad na Čertov vrch a Vývrat. Sú tam prastaré stromy a všeobecne je to čarovné miesto.
Dá sa zistiť na Hikingu geolokácia fotiek? Ja mám totiž vždy pri fotkách aj súradnice, ale možno sa to pri uploade stratí.

@jaro.q
Úvodná snímka je z ďalšieho skvelého výhľadového miesta: mapy.hiking.sk/?x=17.22905…
Pointa článku je práve prejazd cez túto strmú a úzku dolinku.
Každopádne je obchvat Taricových skál popri Panskom dome úplne iné podujatie, to prislúcha skôr hrebeňovke Karpát.

@rc1
Maco tam obvykle nebýva, ale ak by sa mal v MK niekde zrdžiavať, bolo by to práve tu, krásna divočina ten hrebeň.

Rc1

ked tak pozeram na deviatu fotku od konca, pocuj, nestretol si tam nejakeho maca?

Jaro.q

Mala by to byť tá úvodná snímka a potom 4. od konca. Uprednostňujem túto obchádzku Taricových skál t.j. po tej zvážnici - je to tá cesta, ktorú vidno z červenej značky, ktorá pokračuje až k modrej značke. Je tam tiež prameň vody.

Sona

Plne tipov, vdaka! Najprv som uvazovala, preco si nespravil okruh okolo Taricovych skal cez oboru, ze ved to mi pride take viac cyklo, ale ked vidim tie vyhlady, uz sa vobec necudujem. A k tomu "najkrajsiemu vyhladovemu bodu z tury", ktory ma dostane na mapu, ale foto ziadna, patri niektora foto z tych pri clanku?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma