Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lednicko-valtický areál na bicykli

Diskusná téma K článku: Lednicko-valtický areál na bicykli

Lednice je obec (mestečko), ktorú poznám veľmi dobre, veď som tu ako gymnazista strávil niekoľko brigád v miestnej konzervárni (cca 1980-82) a prekrásny zámok, park, skleník som už v tom čase do detailov “preňúral”. Keď som teraz dostal pozvánku na konferenciu do Valtíc, zbalil som do kufra bicykle s rozhodnutím preskúmať ďalšie pamiatky a lokality, ktoré doteraz zostali mimo mojej pozornosti. V článku sa úplne vyhýbam opisu hlavných atrakcií, ktorými sú zámky v oboch obciach.

Knor

Je to nadherna oblast, hoci umela. Co som cital, na mieste tych borovicovych lesov boli v minulosti polia.
Okrem tu spominanych drobnych stavieb sa treba pozriet na Rajsnu JZ a JV k Pohansku a na Lany. Vseteko sa to da obehat aj peso, samozrejme, nie za den.

Boro

Je to tam naozaj fajn. A to nehovorím ešte o okolitých príjemných terénoch u Pohanska, "Sútoku" a pod. jedinou nevýhodou je to, že počas leta a hlavne víkendov je to tam ako jazda v peletone. Tisíce cyklistov všetkého druhu, prepchaté penzióny, nabité reštauračky, no skrátka hemženie všetkého druhu. Najlepšie ísť cez týždeň a mimo prázdniny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma