Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bratislava – Piešťany po hrebeni Malých Karpát

PaliT

Akurát že na obchvat hrebeňov Skalnatej, Čertovho vrchu a Čmeľka nasypali straaašne veľa makadamu a je to tak trochu za trest. Kým to lesáci nezatlačia počas dažďov do terénu, budem dávať prednosť tomuto variantu:

mapy.hiking.sk/?trasa=FLMmn

Komu sa nechce tlačiť na Čmeľok, môže obísť vrchol tu:

mapy.hiking.sk/?x=17.19551…

Sikli

Nadpis mi vycaril usmev na tvari a preniesol som asi 5 rokov dodazu, ked som bikoval cely cyklohreben Malych Karpat
Je pravda, ze obchadzky hrebena som mal nastudovane a teda aj vela usekov prejdenych po castiach, aby som zbytocne neminal sily na Skalnatej a pod, ako sa mi to uz parkrat stalo:)
Chcel som sa iba podelit s mojimi tipmi na tuto trasu:
Vlakom do Myjavy, vecerny vyslap na Mohylu a prespatie v Brezovej, odkial som sa rano z cervenej napojil na asfaltovu cyklocestu do Dobrej Vody.
Odtial po cervenej na Dolnu Rakovu, kde som asfaltkou presiel az k Bukovej. Odtial ide paradna cervena az na Amonovou luku (z Kubasovej mozna asfatlka.)
Potom som isiel ako sa uvadza nizsie v prispevkoch - tie obchadzky som objavil uz pri predoslych cyklovyletoch a veeelmi zjednodusia kazdy cyklovylet:)
Najdlhsie som hladal obchadzku Skalnatej smerom od Cermaka (mapy.hiking.sk/?x=17.23488…). Je to super obchadzka, ktora vedie az do sedla Javorinka a priznam sa ze ju vyuzivam velmi casto, dokonca aj na bezkach ;))

Je to krasna, aj logisticky narocna trasa :) Drzim palce pri opatovnom pokuse Karpatskej Cyklo100-ky -)
Rudooo

Páni veľmi pekne ďakujem za tipy. Skalnatá nás nalomila a Taricové už úplne odpálili. Plánovanie sme podcenili dosť podstatným spôsobom. Mám chuť to ísť ešte raz, na jeseň a podľa vašich rád využiť tie zvážnice.

Mon repos studnička, už si to tak presne nevybavujem, viem však, že ako som hore otvoril dvierka a naberal som ju do fľaše, bolo to kalné a zanesené. Ak je to už čisté tak super.

Teším sa, že nás je viac čo sa takto motkáme.

PaliT

Niečo podobné som išiel ako 1 1/2 bikepacking opačným smerom. Vláčikom do Piešťan a cez Vrbové a Dobrú Vodu sme došli k Monreposu, kde sme prespali v senníku na lúke, Záruby sme obišli popod les cez Bukovú. Klokoč sme obchádzali zvážnicou, potom až na Mesačnú lúku a neoplatí sa schádzať na Sklenú hutu, ale strihnúť to cez túto lesnú cestu: mapy.hiking.sk/?x=17.29783… a potom cez sedlo Skalka, obchvat pri Panskom dome a obišli sme aj Skalnatú.

Niekedy si to hádam zopakujem.

Kleine

Pekne, páčia sa mi tripy tohto tipu. Tak isto som to pár krát už išiel (na biku). Tak ako písal kolega nado mnou, Taricové sa dajú obísť z Hubalovej po lesnej ceste, okolo Panského domu do sedla Skalka. Z toho sedla ste ale zbytočne stratili výškové metre, čas i sily zjazdom do Sološníckej doliny. V podstate ste vynechali jeden z najkrajších úsekov pre bikerov - zo s. Skalka na Sklenú Hutu. No a na Mon Repos je voda pitná, bol som tam cca pred mesiacom, pil som a nemal som žiadne problémy.

Martin63

Neodolal som, lebo som bol podľa titulnej fotky zvedavý, čo za "magorov" :-) sa spúšťa zo Skalnatej. A oni si k tomu pribalili ešte aj Taricové skaly a 120km k tomu. Pekný zážitok. (Ked budete planovať druhý krát, tak Taricové sa dajú obísť z Hubalovej na Skalku cez oboru.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma