Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Vršatca z Pruského

Diskusná téma K článku: Okolo Vršatca z Pruského

V letných horúčavách v poslednom čase nahrádzam turistiku cykloturistikou. Z domácich končín sa občas presúvam do atraktívnejších, horských lokalít, kde mi nejde tak o cyklistický výkon, ale skôr o „zrýchlenú“ turistiku – najmä dolu kopcom. Tentoraz padla voľba na Vršatec - jedinečné zoskupenie brál, vypínajúce sa nad Ilavskou kotlinou. Skaliská boli ešte v časoch dinosaurov súčasťou obrovskej útesovej bariéry, ktorú neskôr tlak vznikajúcich Karpát v dvoch fázach rozdrvil, zároveň však niektoré bralá vytlačil na povrch.

Milan H

Veľmi obľúbená trasa v okolí.
Voda z veľmi výdatného zdroja na zákrute, o ktorej autor píše, je pitná. Dokonca má parametre kojeneckej vody. Veľmi kvalitná voda, ktorá z politických dôvodov zatiaľ tečie len dole potokom a nie do vodovodu.
Nič to, odbočka na neznačenú lesnú cestu je naozaj kúsok nad zákrutou. Táto cesta máva pomerne dosť vody - po dlhších dažďoch či búrke blatová, v suchých týždňoch stále 2-3 vlhké miesta. Ak by bola nezjazdná, existuje alternatíva - po asfaltke od zákruty stále hore. Potom po zelenej nahor.
Zjazd cez sedlo je po peknej asfaltke, dosť strmý, bicykel robehnete kľudne cez 80km/j v spodnom úseku. Opatrne dávkujte brzdy v hornom zjazde pred esíčkom :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma