Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrádza Sereď – Váhovce – Šaľa s novým asfaltom

Diskusná téma K článku: Hrádza Sereď – Váhovce – Šaľa s novým asfaltom

Po niekoľkých rokoch snaženia a nespočetného množstva otázok, prianí a žiadostí sa milovníci cykloturistiky konečne dočkali. Vážska cyklotrasa vedúca od Serede, časť Horný Čepeň, cez Sereď, Dolnú Stredu, Váhovce, Únovce–Kaskády až po Šaľu, v dĺžke 25 km sa dočkala pokládky asfaltového povrchu. Na korune pravej strany hrádze vodného diela Kráľová skvalitní pôžitok pri absolvovaní trasy. Podľa predbežného harmonogramu by mali byť práce hotové do konca októbra 2017, a potom nič nebráni tomu, aby ste sa pohodlne, rovinatým terénom vybrali spoznávať krásy tunajšej prírody i okolia.

Lucia_Vah

Výborný opis cyklotrasy, dodám však moj osobný postreh-dnes som si pesi presla cast trasy Dolná Streda-Váhovce a musím podotknúť, že čo sa týka prirodnej scenérie, je to najkrajšia časť tejto trasy. Ako povedala moja 5 ročná dcéra - tu je ten Váh taký ozaj prírodný. Pred dialničným mostom už v katastri obce Váhovce budete po pravej strane míňať chránený vtáčí ostrov, po ľavej strane trasy sú nádherné ostrovčeky vo Váhu, kde sa dajú pozorovať bociany, volavky a iné vtáctvo. Trsy rákosia, stromy i zaplavené kmene len umocnujú krásu krajiny. Za dialničným mostom sa scenéria pozvolna zmení, avsak pozostatky lužných lesov a lány polí majú svoje čaro v každom ročnom období. Tento obraz vás bude sprevadzať od Váhoviec až po Kaskády. V letnom období je to obzvlásť idylické. Cyklopotulkom a novému asfaltu zdar:-)

Milanvalky

no upresním upresnenie, kaštieľ bol vybudovaný na pôvodnej polohe hradu a doteraz rožnú časť (časť medzi ramenami) kaštiela tvorí jeden zo štyroch pôvodných bastiónov hradu, ktorý je zrekonštruovaný. Vykopávky okolo odkryli hlavne opevnenie. Bližšie info o hrade:http://www.slovenskehrady.sk/historia-hradu-sintava

Martin knor

Upresnim. V mestskom parku sa nachadza kastiel, v ktorom bola za minuleho rezimu skola ludoveho umenia, kniznica ... a ktory po prevrate zacal chatrat. Ten kastiel ma tvar L. No a medzi tymi ramenami L sa zhruba v tom case (okolo prevratu) zacali robit vykopavky a nasli sa tam pozostatky vodneho hradu Sintava. Ten kastiel a vodny hrad Sintava su dve rozne veci.

Inak, nedaleko Kaskad smerom na Galantu (asi 1 km) je v takej sachorine mineralny pramen, na ktory sa chodi aj z vacsej dialky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma