Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklobus do srdca Poľany aj pre peších turistov

Diskusná téma K článku: Cyklobus do srdca Poľany aj pre peších turistov

K doterajším víkendovým linkám banskobystrického cyklobusu ako sú Donovaly, sedlo Malý Šturec, sedlo Šachtička a Podkonické Pleše od roku 2018 pribudla nová destinácia. Lesnícka osada Kyslinky v centre pohoria Poľana. Cyklobus je primárne určený pre cykloturistov, ale taktiež ho môžu využívať peší turisti, pokiaľ nie je zaplnená kapacita spoja cyklistami.

Vladimír Kobza

Som veľmi rád, že sa túto trasu podarilo v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko uviesť do života. Kyslinky sú lokalizované priam ideálne, ako veľmi vhodné východisko peších a cyklistických trás do širokého okolia Poľany (niektoré tipy sú spracované v itinerári, na ktorý sa článok odvoláva). Príchod autobusu na Kyslinky je ráno o 8:20, takže turista má k dispozícii celý deň, ako ho príjemne stráviť v peknej prírode. Možnosti návratu sú individuálne či už z horehronskej alebo podpolianskej strany pohoria, buď vlakom alebo autobusom. Zdatnejší cyklisti môžu dôjsť samozrejme až do B. Bystrice.

Mimochodom, cyklobusom na Slovensku sa celkom začína dariť. Tohtoročná sezóna priniesla novinky aj v Dunajskej Strede (nová trasa do Čunova) či v Trenčíne (predĺžená trasa z Trenčína cez Dubodiel do Bánoviec nad Bebravou, či úplne nová trasa z Trenčína cez Ilavu, Homôlku do Nitrianskeho Rudna). Diskutuje sa aj o cyklobuse KSK, ktorý by prepojil Slovenský raj cez Sedlo Kopanec. Okrem toho cyklobusy jazdia aj v Nitre, Bratislave či okolí Žiliny (na troch trasách).

PaliT

Už to ide, ďakujem. A už si brúsim zuby a mažem reťaz na bicykli :)

PaliT

Diskusiu tu vidím, ale samotný článok vypisuje 404. :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma