Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová kysucká cyklotrasa Dunajov – Oščadnica

Diskusná téma K článku: Nová kysucká cyklotrasa Dunajov – Oščadnica

Rada by som upriamila pozornosť na novú cyklotrasu, ktorá bola ešte koncom roka 2018 vybudovaná medzi kysuckým Dunajovom, Krásnom nad Kysucou a Oščadnicou. Začiatkom jari sme si boli cyklotrasu prejsť. Rodiny, kde vyrastajú malí cyklisti, určite veľmi poteší. My sme sa na ňu tešili celú zimu, že si ju v jari prejdeme. Z cyklotrasy sú dostupné aj iné, už staršie cyklotrasy, a tak sa rozširujú doterajšie možnosti. Nová cyklotrasa vedie popri rieke Kysuca. Trasa je široká asi 2,5 metra, obojsmerná, doplnená o vodorovné značenie ako aj dopravné značky. O miestnych zaujímavostiach informujú náučné tabule popri trase.

Janabilesova

Úsek za Krásnom nad Kysucou ku žel. zastávke Oščadnica vedúci popri rieke Kysucka je sčasti v tieni stromov, a tak je tu aj počas horúcich dní príjemne.

MisoB

Vďaka za upozornenie, malo by to už byť v poriadku.

Marián Koleno

Aby sa predišlo prípadnej dezorientácií čitateľov, tak by bolo potrebné v texte zmeniť názov obce Oščadnica za Ochodnica - 3x - poľné cesty do OCHODNICE, v katastri OCHODNICE, pred železničným priecestím v OCHODNICI.

Janabilesova

Z Dunajova do Oščadnice, časti pri Kaštieli (neďaleko kruhového objazdu) je to asi 9 kilometrov.

MilkaM

Prosím Vás, aká dlhá je cyklotrasa z Oščadnice do Dunajova?

Janabilesova

Poslala som redakcii .gpx subor pre doplnenie. Ako som písala, od Dunajova je hlavnym voditkom rieka Kysuca. Trasa je dobre znacena, niet kde zabludit. Este doplnim, ze cyklobusy budu premavat od 1.5., uvidime, ci sa rozsiria aj o tuto trasu.

KarolM

Je to pekný počin. Škoda, že pri článku nie je uvedená mapa (odkaz na mapu) cyklotrasy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma