Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolinou Ipoltica ku tajchu Lacková

Diskusná téma K článku: Dolinou Ipoltica ku tajchu Lacková

Dolnú nádrž Čierneho Váhu a jej okolie sme s deťmi preskúmali na bicykli pred dvomi rokmi počas našej dovolenky na Liptove. Už vtedy sme pokukovali po blízkej dlhšej Ipoltickej doline pod Nízkymi Tatrami. Jej pokračovaním je vyššie položená dolina Ráztoky a potom v závere Driečna dolina, ktorá sa dvíha napokon až k samotnému hrebeňu Nízkych Tatier, presnejšie k sedlu Priehyba. Priesmyk sa nachádza v hrebeni Tatier medzi Kolesárovou a Veľkou Vápenicou.

Janabilesova

Dolinu sme pozreli aj tento rok - pristresok pri tajchu Lackova je bez ujmy a asfalt v doline po tajch stale kvalitny. Ule sme tentokrat v doline nevideli.

Janabilesova

Úsek cyklotrasy od horárne Ništoková do Benkova je momentálne neprejazdný. Stav k 2.8.2021. Úsek vyššie položenej cyklotrasy od Čierneho Váhu cez horáreň Brezová na Biely potok bol bez problémov prejazdný. Pri úvodnom stúpaní za studničkou Hazička je badať kamalitu, stú tu vyvrátené stromy, cesta je prejazdná. Ďalším miestom je Benkovo. Lesní robotníci spracúvajúci kalamitu nás upozornili, že popri Váhu je to momentálne nepriechodné.

RadoB

Z osady Čierny Váh je pekná trasa pre bicykle po bývalej trati lesnej železnice k doline Benkovo. Ide sa po štrku necelých 5 km s výhľadmi do kaňonu Čierneho Váhu.

A lepšie je ísť cez víkend, keď bežne neťaží, resp. nezváža.

Janabilesova

V NT je pre deti vhodná aj Ľupčianska dolina - má tiež asfaltový povrch, len trošku horšej kvality. Na Liptove v Chočských vrchoch smerom na Oravu je to Sestrčská dolina so začiatkom napr. v Lipt. Anne. Vo VT Kôprovská dolina a Tichá dolina. Aj z Liptovskej Kokavy je pekná cyklotrasa smerom na Podbanské. Dobrodružná bola aj trasa z Iľanova cez Ploštín do Pavčinej Lehoty. Všetky tieto trasy sme prešli s deťmi na bicykloch.

Janovarga_logout

pekna dolina
so super asfaltom. A na mtb, alebo graveli až do Heľpy. A najlepšie, že miestami ani mob.signál, tak super aj na viacej dní

Sreto

Diky za tip. Nevedel som ze okrem janskej su aj ine doliny v NT vhodne na bike. Uz sa tesim kedy tam zoberiem krpca :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma