Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Tatier

Diskusná téma K článku: Okolo Tatier

Tento rok boli plány na leto rôzne, či už lezecké, alebo výjazd bicyklom. Jeden z plánov bol zobrať bicykle a ísť s kamarátom prejsť nejaké dlhšie trasy a horské prechody do Rakúska. Počasie ale dlho odkladalo možný termín odchodu, rovnako aj nešťastná korona, čo prišla na návštevu do Európy. Nakoniec prišiel na rad náhradný program. Musím ale hneď na začiatok povedať, že nebol o nič menej atraktívny a náročný na prechod ako pôvodné plány. Oživil som môj už starší plán, prejsť bicyklom okruh okolo Vysokých Tatier.

MisoM

noo hej tak pre cestak to cesta moc nie je :), keby sme mali ist tadial tak to za den asi nedame cele :)

MisoM

Jaj tak ja som nevedel, ze sa da ist aj inou trasou, toto som planoval podla google map a trochu som ju poznal z davnejsej navstevy ked som bol v Tarach, parkoval som v Zakopanom.

Ale vsak to som len tak poznamenal, ze vytriaslo, je to pravda ale tak zase nie je to vec preco by som pripadne tadial znovu nesiel :) cyklistov sme ale na tej ceste stretli viac a v oboch smeroch, neboli sme sami.

Beta

Peter, nemyslím, že by si chcel momentálne žiť u nás :-). Keď ide o tie naše cesty, nie všade sú deravé. Keď ide o tú Michalovú túru, oni išli najviac navštevovanou cestou. Ak by ju chceli opraviť, boli by obrovské zápchy a kolóny. Pozdĺž tejto asfaltky sa nachádza Droga pod Reglami. Tou cestou idú cyklisti, však je pravda, že som ešte tam nestretla bicykla na cesty.

Peter61

áno, Beata, nie je taký zlý. Tento štát je ešte stále horší, ako si myslíme.
A čo sa týka ciest, na aute si dávam robiť geometriu podvozku min. raz za dva roky pri nájazde iba 15-20 000 km/r.

Beta

Keď ide o cesty, kedysi sa niekto v Poľsku opýtal: prečo Česi majú super cesty a tie naše sú deravé? A nejaký expert odpovedal: lebo Česi po komunizme začali od opravy štátnej infraštruktúry, u nás sa začalo od opravy súkromných majetkov. A možno toto naďalej funguje. A možno váš štát nie je takýto zlý, ako všetci ho predstavujete :-).

MisoM

Noo ze by, to ma nenapadlo, ale moze byť :)))

Peter61
MisoM, aspoň ste ušetrili čas& peniaze na cestu do Roubaix -)
MisoM

:)))

ale zase Zakopane bolo pekne, aj okolie, len ten asfalt by mohol byt trochu lepsi

Beta
naše cesty je naša poľská špecialita ;-) toto, že vás vytriaslo je bonusová atraktivita pre cudzincov ;-), my sme už na to zvyknutí -)))
MisoM

:))) taak to bolo pisane na adresu ciest v Polsku, nase cesty boli dokonca celkom ok, len Polske smerom na zakopane riadne vytriasli. Potom zo Zakopaneho uz na Lysu polanu to bolo celkom ok.

Zacinali sme cca 8.30 v LM, a o 18 tej sme uz sedeli v Liptovskom Hradku na Pizzi, takze asi tak vratane nejakej prestavky v Javorine co sme si dali obed a nejake drobne zastavenia

Peter61
My sme v 90. rokoch jazdili na tom, čo zostalo zo socializmu. Mali sme neplánované prestávky kvôli centrovaniu kolies, výmene prasknutej špice a pod. ( železničné priecestie v Podolinci). -)
Beta

Nepáčia sa Ti naše cesty? Sú deravé ? ;-)) A ešte som zvedavá, koľko hodín trvala vaša cesta.

MisoM

Ano len asfaltkou, tak sli sme na cestakoch. Aj ked teda ta polska cesta bola miestami taka, ze by si horsky prisiel na svoje :)))

Beta

Parádna dĺžka za jeden deň !! Fajnová túra. Cez Poľsko išli ste iba asfaltkou?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma